Delavnica QCAD in TINKERCAD v novembru

KDAJ

  • torek. 21. 11. 2023, od 15.00 do 18.00 in
  • torek. 28. 11. 2023, od 15.00 do 18.00

KJE

OŠ PRULE, LJUBLJANA

CENA

50 € za obe delavnici, za posamezno 30 € na posameznika. Račun bomo poslali na šolo. 

PROGRAM

Torek, 21. 11. 2023, od 15.00 do 18.00,

uporaba brezplačnega programa QCAD za 2D tehnično risanje

1. Ura: Prikaz uporabe programa QCAD pri predmetu TIT v 6. razredu. Prikazali bomo primer uporabe programa pri 2 šolskih urah z učenci 6. razreda v računalnici. Z učnim listom, ki ga boste lahko uporabili z vašimi učenci bomo predelali risanje različnih načrtov in uporabili kotiranje. Učni list in delo je fleksibilno ter tako omogoča tudi težje naloge za bolj zahtevne učence oz. učitelje.

2. Ura: Prikaz uporabe programa QCAD pri predmetu TIT v 7. razredu. Prikazali bomo primer uporabe programa pri 2 šolskih urah z učenci 7. razreda v računalnici. Z učnim listom, ki ga boste lahko uporabili z vašimi učenci bomo predelali risanje različnih teles v pravokotni projekciji. Učni list in delo je fleksibilno ter tako omogoča tudi težje naloge za bolj zahtevne učence oz. učitelje.

3. Ura: Prikaz uporabe programa QCAD pri predmetu TIT v 8. razredu. Prikazali bomo primer uporabe programa pri 2 šolskih urah z učenci 8. razreda v računalnici. Z učnim listom, ki ga boste lahko uporabili z vašimi učenci bomo predelali risanje različnih teles v izometrični projekciji. Učni list in delo je fleksibilno ter tako omogoča tudi težje naloge za bolj zahtevne učence oz. učitelje.

Torek, 28. 11. 2023, od 15.00 do 18.00,

uporaba brezplačnega spletnega programa TINKERCAD za 3D risanje in električne vezave. Predstavitev 3D tiskalnika in 3D tiska.

1. Ura: Prikaz uporabe programa TINKERCAD elekrični krog pri predmetu TIT v 7. razredu. Prikazali bomo primer uporabe programa pri eni šolski urai z učenci 7. razreda v računalnici. Z učnim listom, ki ga boste lahko uporabili z vašimi učenci bomo predelali uporabo menjalnega stikala in preverjali smeri vrtenja elektro motorja. Učni list in delo je fleksibilno ter tako omogoča tudi težje naloge za bolj zahtevne učence oz. učitelje.

2. Ura: Prikaz uporabe programa TINKERCAD za 3D risanje pri predmetu TIT v 8. razredu. Prikazali bomo primer uporabe programa pri dveh šolski urah z učenci 8. razreda v računalnici. Z učnim listom, ki ga boste lahko uporabili z vašimi učenci bomo risali 3D telesa (geometrijska telesa za risanje, šablone, obeski). Učni list in delo je fleksibilno ter tako omogoča tudi težje naloge za bolj zahtevne učence oz. učitelje.

3. Ura: Prikaz in uporaba 3D tiskalnika. Kako iz slike narisane v 3D programu Tinkercad preko programa Cura do izdelka na 3D tiskalniku. Praktična izdelava predmetov s 3D tiskom.

Če bo prijavljenih manj kot 15 učiteljev delavnica odpade. Omejitev na gor je 40 😉. Za 8-urno delavnico boste prejeli potrdilo, ki vam velja za napredovanje in vam prinese 0,5 točk.

Prednost imajo tisti, ki se bodo prijavili prej.

Lepo vas pozdravljava,

Učitelja tehnike in tehnologije Ivan Dović in Matjaž Pintarič

PRIJAVLJENIH JE ŽE 30 UČITELJEV. NEKAJ MEST JE ŠE PROSTIH …

Dodaj odgovor