Maska FFP2, 10 kosov

11,50 

Opis

Maska FFP2 IPOS P-20 je zaščitna maska. Pakirano v kompletu desetih mask. Za osebno zaščito. Na voljo v beli barvi.

Lastnosti mask

  • zaščitna maska
  • za obraz
  • z ušesnimi trakovi
  • v treh barvah

Namen maske FFP2 IPOS P-20

FFP2 maske so del osebne zaščitne opreme, ki z dobro pokritostjo nosno ustnega predela ščiti posameznika pred vdihavanjem različnih snovi, virusov in bakterij. Zaradi dobrega prileganja FFP2 maske je vdor virusov skozi to masko, veliko težji. Mnoge študije ugotavljajo, da te maske dobro ščitijo tiste, ki jih nosijo, kot tudi tiste, ki se nahajajo okoli njih.

Svetovna zdravstvena organizacija se sklicuje na mnoge izvedene študije, ki kažejo na učinkovitost filtrirnih sistemov v maskah FFP2. Ti sistemi naj bi bili celo od 94 do 95 odstotkov učinkoviti. Prav zaradi učinkovitosti zaščite, so v času epidemičnih razmer zahtevale nošnjo mask FFP2 na javnih mestih, kot so javni prevozi.

Epidemija bolezni Covid-19 je po svetu zahtevala že mnogo žrtev. Uporaba mask že od začetka velja za eno najbolj učinkovitih metod, s katerimi se lahko borimo proti širjenju te nevarne okužbe. Prav FFP2 maske veljajo za dobro učinkovite in bolj zanesljive kot kirurške maske, katerih uporaba je sicer bolj razširjena.

Takšna učinkovitost mask FFP2 je posledica njene zgradbe. Izdelana je namreč kar iz treh plasti sintetičnih materialov, ki niso tkani. Na voljo so v različnih debelinah in z vključenimi filtracijskimi plastmi med posameznimi materiali.

FFP2 IPOS P-20 zaščitne maske ustrezajo zahtevnim standardom. Maske imajo plasti smiselno razporejene, da vaše dihanje ne bo pretirano oteženo. Z raztegljivimi trakovi so te maske izredno udobne za uporabo. Brez težav se namestijo na obraz in se hkrati lahko prileganje nekoliko prilagodi obliki obraza posameznika. Tako je učinkovitost filtracije zares dobra. FFP2 IPOS P-20 maske so vam na voljo v treh barvah: roza, modra in črna.

Uporaba maske

Zaščitno masko si vedno nadenite s čistimi rokami. Zaušne trakove udobno namestite za ušesa. Masko namestite tako, da se dobro prilega spodnjemu delu obraza. Po končani uporabi, masko odstranite skladno z varnostnimi navodili ter jo tudi primerno zavrzite.