Delavnica QCAD in TINKERCAD uspešno zaključena

V torek, 28. 11. 2023, smo uspešno zaključili zadnjo delavnico v sklopu dveh, ki sta obravnavali temo 2D in 3D risanja z računalniškimi programi. Obe delavnici sta bili izjemno dobro obiskani. Delavnico QCAD je obiskalo 28 učiteljev, medtem ko se je delavnice Tinkercad udeležilo 23 učiteljev. Na obeh delavnicah so učitelji pridobili praktično znanje in učne liste, ki jih bodo lahko uporabili z učenci v razredu.

Ob upoštevanju pozitivnega odziva učiteljev nameravava v prihodnosti pripraviti še več uporabnih delavnic. Hvala vsem udeležencem za aktivno sodelovanje in veselimo se nadaljnjega skupnega raziskovanja in učenja.

PROGRAM DELAVNICE QCAD

Torek, 21. 11. 2023, od 15.00 do 18.00,

uporaba brezplačnega programa QCAD za 2D tehnično risanje

1. Ura: Prikaz uporabe programa QCAD pri predmetu TIT v 6. razredu. Prikazali bomo primer uporabe programa pri 2 šolskih urah z učenci 6. razreda v računalnici. Z učnim listom, ki ga boste lahko uporabili z vašimi učenci bomo predelali risanje različnih načrtov in uporabili kotiranje. Učni list in delo je fleksibilno ter tako omogoča tudi težje naloge za bolj zahtevne učence oz. učitelje.

2. Ura: Prikaz uporabe programa QCAD pri predmetu TIT v 7. razredu. Prikazali bomo primer uporabe programa pri 2 šolskih urah z učenci 7. razreda v računalnici. Z učnim listom, ki ga boste lahko uporabili z vašimi učenci bomo predelali risanje različnih teles v pravokotni projekciji. Učni list in delo je fleksibilno ter tako omogoča tudi težje naloge za bolj zahtevne učence oz. učitelje.

3. Ura: Prikaz uporabe programa QCAD pri predmetu TIT v 8. razredu. Prikazali bomo primer uporabe programa pri 2 šolskih urah z učenci 8. razreda v računalnici. Z učnim listom, ki ga boste lahko uporabili z vašimi učenci bomo predelali risanje različnih teles v izometrični projekciji. Učni list in delo je fleksibilno ter tako omogoča tudi težje naloge za bolj zahtevne učence oz. učitelje.

PROGRAM DELAVNICE TINKERCAD

Torek, 28. 11. 2023, od 15.00 do 18.00,

uporaba brezplačnega spletnega programa TINKERCAD za 3D risanje in električne vezave. Predstavitev 3D tiskalnika in 3D tiska.

1.     Ura: Prikaz uporabe programa TINKERCAD elekrični krog pri predmetu TIT v 7. razredu. Prikazali bomo primer uporabe programa pri eni šolski urai z učenci 7. razreda v računalnici. Z učnim listom, ki ga boste lahko uporabili z vašimi učenci bomo predelali uporabo menjalnega stikala in preverjali smeri vrtenja elektro motorja. Učni list in delo je fleksibilno ter tako omogoča tudi težje naloge za bolj zahtevne učence oz. učitelje.

2.     Ura: Prikaz uporabe programa TINKERCAD za 3D risanje pri predmetu TIT v 8. razredu. Prikazali bomo primer uporabe programa pri dveh šolski urah z učenci 8. razreda v računalnici. Z učnim listom, ki ga boste lahko uporabili z vašimi učenci bomo risali 3D telesa (geometrijska telesa za risanje, šablone, obeski). Učni list in delo je fleksibilno ter tako omogoča tudi težje naloge za bolj zahtevne učence oz. učitelje.

3.     Ura: Prikaz in uporaba 3D tiskalnika. Kako iz slike narisane v 3D programu Tinkercad preko programa Cura do izdelka na 3D tiskalniku. Praktična izdelava predmetov s 3D tiskom.

Ta prispevek ima en komentar

  1. Tamara Oblak, OŠ Lipnica

    Hvala za čudovito delavnico. Iskreno prvo izobraževanje, ki sem se ga udeležila kot mlad učitelj, ki je koristno in je v meni prebudilo zaupanje, da lahko učencem ponudim še več in nekaj novega. Zaradi te delavnice razmišljam o izbirnem predmetu risanje v tehniki in geometriji.
    Hvala za vse in vse lepo v leto 2024 vama želim 🙂
    Tamara Oblak, OŠ Lipnica

Dodaj odgovor