Izobraževanje BBC MICRO:BIT?

Preizkusili smo BBC MICRO:BIT in dodatni Inventor komplet, ter ga vključili v našo trgovino. Všeč nam je spletni nadzor nad delom učencev, ki deluje podobno kot Tikercad in omogoča enostavno shranjevanje narejenih učenčevih nalog. Če bi želeli imeti izobraževanje in delavnico iz Microbita, zapišite to v komentarju spodaj.

Kaj je BBC Micro:bit?

BBC Microbit je mali računalnik, ki ga lahko enostavno programiraš s spletnim programom, ki je dostopen na microbit.org. Namenjen je učencem starih od 7 do 19 let.

Microbit ima veliko uporabnih senzorjev in električnih elementov že vključenih na svojem vezju. Dve tipki, logo dotik tipko, mikrofon, zvočnik, senzor gibanja, termometer, ki je vključen v procesor in bluetooth povezavo. Zaslon sestavlja 25 rdečih LED-svetili, ki pokrijejo ploskev 50×40 mm.

V spletnem programu lahko programirate z bloki ali v programskem jeziku Python iz računalnika, pametnega telefona ali tablice.

Zgodovina

Leta 2016 so v Veliki Britaniji šolam brezplačno razdelili milijon BBC-jev. Zdaj ga zaradi velike podpore in enostavnega spletnega programa uporabljajo tudi brugod po svetu.

Število komentarjev pri tem prispevku je: 3

 1. Mojca Seljak

  Želela bi imeti izobraževanje iz Microbita. Hvala 🙂 Lp, Mojca

 2. Aleš

  Želel bi imeti izobaževanje.
  Lp, Aleš

 3. Saša

  Želel bi imeti izobaževanje.
  Lp,
  Saša

Dodaj odgovor